Hou onze social media kanalen in de gaten voor het meest actuele nieuws over TokoTien.

“Keuken verdient meer bekendheid”

Nederlands paar achter TokoTien opent in hartje Mechelen winkel voor Indonesisch eten: “Keuken verdient meer bekendheid”

Mechelen -

Nederlanders Paul van Helden (56) en Jantine Boelaarts (49) verloren hun hart aan Mechelen. Bijna vier jaar wonen ze ondertussen in de binnenstad, waar ze nu ook hun passie voor Indonesisch eten willen delen met de Mechelaars. De winkel van TokoTien opent vrijdag in de Borzestraat.


Sven Van Haezendonck

Woensdag 12 oktober 2022 om 15:29

Paul werkt als IT’er bij Telenet, zijn vrouw Jantine was meer dan twintig jaar stewardess bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Ze woonden in de rand van Rotterdam, tot ze eind 2018 in de Dijlestad kwamen wonen. Dat bevalt hen heel erg, want sinds kort zijn ze zelfs officieel Mechelse ambassadeurs.


Het paar zocht heel bewust de drukte op van een stad. Als Paul en Jantine daar zin in hebben, wandelen ze de stad in en vinden ze alles wat ze nog hebben binnen handbereik. En dat is precies wat het koppel wil bieden met TokoTien, hun winkel voor het afhalen en bezorgen van Indonesische maaltijden. Net geen twee jaar geleden probeerden Paul en Jantine dat concept al eens uit, toen ze de keuken van restaurant The Chick mochten gebruiken.


“Mensen vonden ons eten lekker”


“Dat was een succes. Mensen vonden ons eten ook lekker”, zegt Jantine. Vrij snel gingen ze op zoek naar een betaalbaar pand. “Dat moest natuurlijk binnen de ring zijn, of nergens”, vertelt ze. Op de IJzerenleen lukte dat niet, maar wel in de vlakbij gelegen Borzestraat. Daar zit Toko Tien in goed gezelschap, met ook restaurants Magma en Marcello.


Rendang is een typisch Indonesisch gerecht.  — © Dirk VertommenLEES OOK. RECENSIE. Creatief, vernieuwend en cool, dat is de culinaire grillkeuken van de nieuwe Mechelse topzaak Ember


“Wij vinden dat de Indonesische keuken het verdient om meer bekendheid te krijgen in België. Het is een veelzijdige en gezonde keuken die voor elk wat wils biedt. Van gerechten met vlees tot vegetarische en zelfs veganistische, van mild tot pikant. Daar waar mogelijk is het vlees halal”, vertelt Paul.


“Vrij omslachtig om zelf te koken”


Zelf noemt Paul zich een doorgeslagen hobbykok, een autodidact die het geluk had mee in de potten te mogen roeren bij sterrenchefs. Vrienden trokken al langer aan zijn mouw om met een restaurant te beginnen. Als Nederlanders zijn ze erg vertrouwd met de Indonesische keuken en restaurants zijn er in alle grote steden te vinden. Paul is als Rotterdammer opgegroeid met ‘blauwe hap’.


“Door de grote hoeveelheid aan ingrediënten, met name kruiden en specerijen, is het vrij omslachtig om zelf Indonesisch te koken. Wij lossen dat graag op”, zegt Paul. Aan inspiratie geen gebrek, want Indonesië telt meer dan 16.000 eilanden met evenveel recepturen. Met Jantine aan zijn zijde als ervaren gastvrouw is hij er helemaal klaar voor.


Paul en Jantine kijken uit naar de opening. “Al is het best wel spannend”, zegt Jantine.  — © Dirk VertommenLEES OOK. Mechelen boomt op culinair vlak: met Lesco opent opnieuw topzaak op Vismarkt


In hun nieuwe professionele keuken bereiden ze voortaan vier keer per week maaltijden. TokoTien in de Borzestraat 24 is van vrijdag tot en met maandag geopend, telkens van 16 tot 20u. “Je bestelt bij ons eenvoudig complete maaltijden. Om de kwaliteit te garanderen, leveren we ze koud. Ze zijn thuis makkelijk op te warmen. Als je de bestelling toch liever warm hebt, is dat geen probleem”, legt Jantine uit.


Bestellen kan via de eigen website of via de platformen van Takeaway.com en UberEats. “Je kan kiezen voor bezorgen of afhalen. Uiteraard zijn klanten van harte welkom in onze winkel: om een bestelling te plaatsen, of om onmiddellijk iets mee te nemen. Je kan hier ook meer informatie krijgen over de combinaties van smaken of allergenen”, vertelt Jantine. Het paar kijkt uit naar de opening. “Al is het best wel spannend. We gaan zeker nog een nachtje door koken.”


www.tokotien.be
www.gva.be/cnt/dmf20221012_94778521

15-10-2022